+31 (0)6 502 801 43 info@alterradelaluz.nl

Reviews

Reiner 
“De plek is fenomenaal. Het ligt een paar kilometer buiten een dorpje in een woest en bergachtig landschap. Het landschap doet mij denken aan een zeebodem, waar het water is weggezakt en wind en erosie nog weinig kans hebben gehad het landschap aan te tasten. Het erf bestaat uit een paar bergen, waarin meerdere grotten zijn gegraven. Wij logeerden in de grot die speciaal voor de gasten is verbouwd. Het verblijf in een grot geeft een gevoel van geborgenheid, alsof je veilig in de schoot van de aarde zit. We zijn een ochtend naar een meer gereden, een half uurtje van de grot. Daar is een beekje met natuurlijk warm water uit een bron. We hebben daar heerlijk ontspannen in het zwavelrijke water gezeten, ondanks dat het winter was.”
Reiner

Marc en Barbara
“Afgelopen juli reisden Barbara en ik van de Costa Blanca naar Andalusië. De kinderen bleven bij opa en oma in hun super-de-luxe huis met zwembad en uitzicht over de Oceaan.

En wij eindelijk weer eens met z’n tweetjes een weekje op avontuur. De rit van enkele uren bracht ons in ons een volstrekt nieuwe omgeving: de Antiplano van Granada. Een gebied waar de meesten waarschijnlijk met 120 kilometer per uur aan voorbij rijden, op weg naar de bekende toeristische plaatsen als Granada, Malaga, Sevilla en Cordoba. En zo de kans missen om een uniek en bijna ongerept landschap te bewonderen en te beleven. Wij gelukkig niet.

Als je bij Baza de (zeer goede) Spaanse snelweg verlaat en in noordelijke richting het binnenland inrijdt, val je van de ene verbazing in de volgende. De weidsheid, de kleuren, de afwisseling, de rust en vooral de schoonheid maken indruk. Je ziet tegen de heuvels hier en daar een dorpje liggen maar zou op het eerste gezicht denken dat het gebied verder ongerept en onbewoond is. Tot je dichterbij komt en vooral beter kijkt: hier wordt wel degelijk aan akkerbouw, landbouw en veeteelt gedaan en er wonen ook mensen her en der in de streek. Hun grotwoningen vallen bijna weg in hun natuurlijke omgeving. De plek is daar een prachtig voorbeeld van.

Met grote zorg, aandacht en visie ontwikkelt en beheren Maria en Ide Cuevas Alterra de la Luz. En daardoor groeit en bloeit er zoveel moois. Met diezelfde aandacht en warmte werden wij ontvangen, beter gezegd: onthaald. Wat hebben we genoten van de comfortabele en ruime grotten, het fijne gezelschap en de goede gesprekken, het lekkere eten en drinken en alle mooie plekken in de omgeving waar we samen zijn geweest. Het was groots. Veel liefs en groeten!”
Marc en Barbara

Liesbeth
“Ik was vijf dagen bij Maria en Ide. Heerlijk appartement en volop zon in de lucht, maar nog met een koud windje, want het was begin april. Een setting om tot rust te komen en bij te tanken, heerlijk. En ik heb genoten van de gastvrijheid van beiden.”
Liesbeth

Truus 
“Eind oktober maakte ik kennis met Cuevas Alterra de la Luz. Wat een indrukwekkende kennismaking was dat. De mooie en goed ingerichte grot met houtkachel (de avonden waren al wat kil) en het fantastische uitzicht hebben een onuitwisbare indruk achtergelaten. De warmte van Maria en Ide hebben gemaakt dat ik me zeer welkom voelde en ook gedurende het twee weken durende verblijf waren zij steeds toegankelijk voor allerlei vragen en voor een kopje koffie in de ochtend.

Het gebied, El Altiplano, is onbeschrijflijk schitterend. Het is energie gevend, terwijl ik er tot rust ben gekomen na een hectische periode. In de directe omgeving van het complex Cuevas Alterra de la Luz kun je goed wandelen in een afwisselende natuur. Bos, vlaktes en een riviertje zijn direct en zonder auto bereikbaar. Het plaatsje Castillèjar biedt alles wat een mens nodig heeft: eetgelegenheden, lekkere koffie en een markt.”
Truus

Yme en Marijke
“Een eindeloos lijkend etmaa.  Afgelopen januari 2016waren wij twee weken in Zuid Andalusië en maakten een uitstapje naar Maria en Ide. Hun adres was ons getipt door wederzijdse vrienden in Nederland. We waren benieuwd en boekten een overnachting in de grotwoning. Slechts 24 uur zijn we er te gast geweest, maar de beleving van die 24 uur was zo krachtig, energiek …om stil van te geraken… Vanaf het eerste moment dat ik de omringende omgeving waarnam werd ik geraakt, de enorme uitgestrektheid, de heldere open lucht, ’s avonds de sterrenhemel. Kijkend zo ver ik kon, viel er haast een stilte over mij.
– alsof er onder die lege, uitgestrekte aarde krachtige energie schuilging, onzichtbaar maar intens voelbaar,
– alsof er een verbinding ontstond tussen de kracht van deze eindeloos lijkende aardplek en mijn eigen kracht.

Het was heerlijk om te wandelen in de uitnodigende omgeving, tussen de droge, ruige amandel- en olijfboomgaarden, langs de rivierbedding, uitzicht op bergen met hun gelaagdheid en de vele openingen: Grotten, soms bewoond bv. door schapenhoeders, door anderen of lege, open ruimtes.

Yme vergeleek de plek met het begin van de schepping. “De aarde was woest en ledig“, klaar om iets nieuws te laten ontstaan. Wij hebben beide iets nieuws ervaren. De grotwoning bood een knus, warm en prettig onderkomen, een goed verzorgde, sfeervolle ruimte om ons heen. Haast een contrast met de eindeloze ruimte en ruigte buiten. We voelden ons welkom, alsof we even thuiskwamen. We hebben deze plek, de ontmoeting met Maria en Ide, in ons hart bewaard, hopelijk kunnen we terugkomen, en dan langer dan een etmaal!

Maria en Ide, bedankt, en graag tot ziens!”
Yme en Marijke

Christine 
“A home away from home en nog veel meer. Dat is een samenvatting van onze negen dagen op deze inspirerende plek. In januari lag er nieuwe sneeuw op de hoge bergen in de omgeving terwijl het 360 graden uitzicht vanuit het terrein van Maria en Ide, met wel 300 olijfbomen, adembenemend was. De sprookjesachtige zons-op en – ondergangen raakten mijn hart. Het gaf mij een fantastisch gevoel van ruimte, rust en vrijheid. Deze plek straalt een wilde energie uit ondanks zijn inbedding tussen boerenland, schapen, geiten en amandelboomgaarden.

Op 15 minuten rijden zit je aan een idyllisch riviertje met beschermende populieren. De goede wegen brengen je binnen een radius van 1,5 uur alle kanten op naar de omliggende Sierra’s, eenzame reuze stuwmeren, warme thermische bronnen midden in de natuur, archeologische plekken uit de Bronstijd, grafheuvels van de Romeinen en kleine stadjes met authentieke lokale markten (die van Huescar op 17 km afstand is een must!).

Maria en Ide zijn gemakkelijk in de omgang en het is prettig om in hun gezelschap te zijn. We hebben genoten van hun gastvrijheid en het warme welkom in hun sfeervolle en met zorg gebouwde en ingerichte grotwoning. De koelkast en eettafel vol lekkernijen en een knisperende houtkachel stonden voor ons klaar. De woning is incl. wifi en heeft een heleboel stopcontacten. De badkamer in de vorm van een schelp en het slapen op de heerlijke matras achter in de grot deden me denken aan het vertoeven in de baarmoeder. We hebben genoten van de weidsheid en de stilte van deze bijzondere plek, waar mijn energie kon opladen.”
Christine

Petra 
“Dank Maria en Ide, voor het heerlijke verblijf in jullie grotwoningen. Wat een mooie plek, wat ben ik tot rust gekomen en opgeladen. En dat in maar 2 daagjes! Tot volgende keer!”
Petra

Caroline 
“We waren toch “in de buurt ” dus zijn we 2 dagen gestopt bij de plek van Maria en Ide. Zelfs in de kou van januari geeft deze plek licht. Een ongekend landschap met bijzondere vergezichten en op hun eigen land mooie rituele plekken en gezeten in vulkanische warmwaterbronnen.”
Caroline

Annemarie 
“Ik had het genoegen om als eerste te mogen verblijven op Cuevas Alterra de la Luz op de grandioze Altiplano de Granada. In een woord: magistraal!

Reizend door een ongelooflijk bijzonder landschap (superlatieven schieten tekort) onderweg van het vliegveld naar Castilléjar waan je je letterlijk in een andere wereld. Onvoorstelbaar dat dit landschap op drie uur vliegen van Nederland ligt.

En dan arriveer je bij Cuevas Alterra de la Luz en wacht je een warm onthaal door Maria en Ide en mag je de prachtige sfeervolle grot in. Een bijzondere ervaring…

Je hoeft er niks, alleen maar te zijn, alles mag en het landschap daalt op je neer, gaat in je zitten. ’s Ochtends met een kop koffie in je hand “even” een rondje over het land en je voelt je opgenomen. Weldadig is deze plek en haar omgeving, met als absolute hoogtepunten de Badlands en Gorafe! Dank Maria en Ide voor de goede zorgen!”
Annemarie

Hermien
Wij waren er in de herfst. Voor mij waren de vele  anders-dan-anders ervaringen van en met de aarde verrijkend en indrukwekkend: verrassend afwisselende landschappen, overal en op alle tijdstippen van de dag een sterke lichtkwaliteit, bijna witte aarde, warme oker-geel tinten met overgangen naar rood, lila, zwart, kristal-stru, grote contrasten, een stille wijdte-werking en een aangename warmte die ontspant. In een van de grotwoningen te wonen, die zeer ruim zijn, hoge boog-plafonds hebben en heel comfortabel en behaaglijk- estetisch ingericht, gaf mij een beschut gevoel.
Hermien

Anja
Ein Ort den ich mit folgenden Worten beschreiben würde: Sonnenhell, unvorstellbare Stille, menschenleere Landschaft, liebevolle Gestaltung, wohnliche,sehr komfortable und gepflegte Höhlen. Genau der richtige Ort für Auszeiten, um inneren Lärm loszuwerden und zur Ruhe zu kommen.
Anja

 

 

Huur een appartement/studio

Copyright © Maria Daniëls 2019 | Photography © Annemarie Hoogwoud | Disclaimer | Privacy policy
Realisatie & CMS: Pixel Creation